Inleiding

door Lynn Claerhout

Wil je een fragment uit mijn e-boek gebruiken? Vraag dan even mijn toestemming via lynn.claerhout@gmail.com.Bedankt!

In 2011 en 2012 onderzocht ik het belang van creativiteit in print- en online journalistiek. Dat deed ik voor mijn thesis in de master journalistiek. Sindsdien ben ik erg geïnteresseerd in tips en nieuwe ontdekkingen over creativiteit. Zei ik “geïnteresseerd”? Ik bedoel eigenlijk dat ik er gek op ben.

Waarom schrijf ik dit (e-)boek? Het begon als een verzameling van interessante informatie over creativiteit. Gewoon voor mezelf. Ik heb de neiging om alles bij te houden wat ik inspirerend vind. Je kent het waarschijnlijk wel, dat gevoel dat je er ooit misschien nog iets mee kan doen. Af en toe schreef ik erover op mijn blog. Maar ik wilde meer. Ik wilde iets groters dan korte tekstjes. Zo werd deze gids geboren. Ik noem het een gids omdat ik je wil leiden door de praktijk. Er komt ook wat theorie aan te pas, maar ik wil focussen op de praktijk.

Voordat je met creativiteit kan beginnen, is het best dat je de achtergrond begrijpt. Daarom begint deze gids met wat theorie. Die heb ik gehaald uit de literatuur voor mijn masterproef en de vele werken die ik nadien verslonden heb. Daarna ga ik over naar de praktijk. Ik leg uit welke technieken je kan gebruiken om je creativiteit te stimuleren. Ik geef ook algemene tips om creatiever te worden. Zo leer je om je creatieve motor te smeren. Ten slotte geef ik een aantal oefeningen die ik zelf ontwikkeld heb. In de literatuurlijst vind je mijn bronnen en enkele werken die ik aanraad.

Heb jij soms nood aan nieuwe ideeën? Heb je zin om het lampje te laten branden? Dan is deze gids iets voor jou. Maak kennis met de wondere wereld van de creativiteit.

%d bloggers liken dit: