Aandacht, alstublieft!

Foto: @Doug88888 via Visualhunt

Het is al laat. Toch wil ik graag nog even schrijven. Waarom? Om ‘geschreven te hebben’. Want dat is waar schrijvers het voor doen.

Ik neem een kauwgom. De tweede al, op tien minuten tijd. Ik haal de vorige uit mijn mond en vervang hem meteen. Dezelfde smaak: wild cherry.

Veel schrijvers schrijven niet om te schrijven. Ja, je leest het goed (of dat hoop ik toch). Misschien verbaast het je dat schrijvers niet van hun hoofdactiviteit houden. Maar heb je zelf al eens geprobeerd om iets zinnigs of leuks te schrijven? Dan begrijp je het meteen. En als dat niet zo is, dan daag ik je uit om het eens te proberen. Ja, hier en nu. Je hebt er geen zin in? Quod erat demonstrandum.

Ik neem een derde kauwgom. Je zou toch denken dat dat snoepgoed langer meegaat dan tien minuutjes? Erop kauwen kan daarna nog wel. Maar niet alleen is de smaak er dan uit; je krijgt er ook nog kaakpijn van.

Waar was ik nu weer? Oh ja, ‘geschreven hebben’. ‘Publiceren’ dus. Daar doe ik het voor. Ben ik een aandachtzoeker? Misschien. Is dat dan verkeerd? Comedians zoeken ook aandacht. Heb je ooit een comedian zien zitten aan zijn of haar bureau, lachend met zijn of haar eigen moppen? Tijdens de voorbereiding van een show misschien. Maar daar doen ze het ook niet voor. Het gaat tenslotte om de show zelf. Zijn comedians dan aandachtzoekers? Zo kan je ze noemen. Maar ik vind dat geen waardeoordeel.

Zou ik nog een vierde kauwgom nemen? Ach, misschien kan ik beter gaan slapen. Ik moet alleen nog een titel verzinnen. Het liefst een titel die het thema goed samenvat. En die doet stoppen met scrollen. Hopelijk slaag ik daarin. Anders is dit schrijven helemaal voor niets geweest.

2 gedachten over “Aandacht, alstublieft!”

  1. Haha, je titel heeft gepakt en ik ken het gevoel :p Ik loop ook soms heel vast met mijn blog maar het is altijd leuk om iets af te hebben 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Maak je geen zorgen; dat is normaal! Veel mensen denken dat professionele schrijvers geen moeite hebben met schrijven. Dat is een mythe. Er zijn maar weinig schrijvers wier boeken zomaar uit hun pen komen vloeien. Het verschil tussen professionele schrijvers en andere mensen is dat professionele schrijvers doorzetten. Als ze dan ook nog talent hebben, worden ze succesvol. Maar weinig boeken worden geboren zonder enige worsteling.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: