Lynnks #10: inspiratie, verwondering en kritiek

Lynnks

In deze reeks verzamel ik leuke links naar websites, artikels of apps. Vandaag heb ik voor jullie schrijfinspiratie, een moment van verwondering en een stukje kritiek.

100 keer schrijven over jezelf

Heb je zin om te schrijven, maar heb je geen idee waarover? Gebruik dan ‘writing prompts’. Ik gaf je er al meer dan 1.000. Bryn Donovan geeft er op haar website nog eens 100. Zij geeft bijvoorbeeld de tip om te schrijven over iets waarin jij gelooft, maar waarmee anderen het vaak niet eens zijn. Of schrijf eens over je vroegste jeugdherinnering. Wie weet wat er plots weer naar boven komt.

De wonderen van de natuur

Als je net als ik houdt van natuur én fotografie, moet je deze beeldenreeks van Knack zien. Het magazine verzamelde heel wat spectaculaire natuurverschijnselen. Naast het bekende noorderlicht, maak je ook kennis met bloeiende woestijnen en circumhorizontale bogen. Prachtige referenties voor beeldende kunstenaars die even niet weten wat te tekenen of te schilderen.

Kritiek op Kondo

Ik hou van het minimalistische gedachtegoed en bewonder daarom Marie Kondo. Maar dat betekent niet dat ik haar opruimmethode perfect vind. Integendeel. Zo denkt ook Gretchen Rubin. Zij somt zeven redenen op waarom ze niet akkoord gaat met de methode ‘Konmari’. Ik ben benieuwd met hoeveel argumenten jij het eens bent.

Welke van deze links is jouw favoriet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.