‘Alles kan een mens gelukkig maken’

Columns en andere fijne teksten die je kijk op de wereld en jezelf veranderen. Dat is de inhoud van het boek ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van David de Kock en Arjan Vergeer. Eerst dacht ik dat dit zou lijken op ‘The World Book of Happiness’ van Leo Bormans. Hij beschreef daarin allerlei wetenschappelijke bevindingen over geluk. Maar dit boek is anders van vorm én inhoud.

Het boek van de twee columnisten bestaat uit 52 korte stukjes. Dat maakt het erg behapbaar. Je zou een jaar lang elke week een stukje kunnen lezen. Leg het bijvoorbeeld op je nachtkastje en lees er elke zondagavond in. Want dit is niet een boek dat je in een ruk uitleest. Het is er eentje dat je laat bezinken.

Licht en praktisch met extra’s

Niet dat de inhoud zwaar is. Integendeel. De teksten zijn heel aangenaam geschreven. Humoristisch en licht van toon. Het is dus geen echt zelfhulpboek. Het is er wel een dat je doet nadenken over het leven. Dat maakt het boek eerder praktisch. Ook de oefeningen en opdrachten zorgen daarvoor. Bovendien staan er extra’s online.

Ontdek de waarde voor jou

Zoals het voorwoord zegt, zullen niet alle tips bruikbaar zijn voor iedereen. Ik was het ook niet met alles eens. Sommige adviezen vond ik was oppervlakkig en simplistisch. Maar dat geeft niet. Misschien kom je wel een tip tegen die wél heel waardevol is.

Inspiratie voor je persoonlijke weg

Het kan iets heel eenvoudigs zijn. Soms zoeken mensen het te ver. Onthoud wat Boeddha zei: “There is no way to happiness, happiness is the way.” Die weg kan voor iedereen anders zijn. Maar het loont om eens stil te staan bij wat werkt voor anderen. Vooral als wetenschappelijk onderzoek dat ondersteunt. Want wie weet werkt het ook voor jou.

‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van uitgeverij ‘365 Dagen Succesvol’ kost ongeveer 14,95 euro als paperback of ongeveer 9,95 euro als e-boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.