Cadeau-ideeën voor minimalisten

vogel uit geld
simondrax.com

Steeds meer mensen willen geen extra spullen in hun leven. Of ze nu minimalist zijn of in een klein huisje wonen. Wat geef je hen dan cadeau bij een speciale gelegenheid? Lees hieronder mijn ideeën.

Vermijd cadeaus waarmee je vriend of vriendin niets kan ‘doen’.  Ga dus eerder voor ervaringen dan materiële dingen. Uitzonderingen zijn bloemen en voeding. Die zijn geen probleem omdat je ze niet eeuwig kan bewaren. Stel bijvoorbeeld een mooi boeketje samen of schenk zelfgebakken koekjes in een ecologische verpakking.

Geniaal digitaal

Wat je wel bewaart, maar wat niet meteen afval maakt of plaats inneemt, zijn digitale dingen. Denk aan een eindeloze toegang tot muziek via een abonnement op Spotify. Is je vriend of vriendin een lezer? Dan is een e-reader of een e-boek een leuk cadeau. Ook hiervan bestaan er diensten met abonnementen, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Waarmee ik wel ervaring heb, zijn luisterboeken. Ik kan je zeker Audible aanraden. Een abonnement op Audible kost 14,95 dollar per maand. Voor die prijs krijg je bij het begin twee ‘audiobooks’ of luisterboeken gratis. Daarna ontvang je elke maand een ‘credit’ voor een nieuw luisterboek. Koop je er nog meer? Dan krijg je 30% korting op de normale prijs. Je kan op elk moment je abonnement opzeggen en je behoudt dan je aankopen.

Bon met een belofte

Ook leuk zijn (cadeau)bonnen voor een bepaalde (online) winkel of ervaring. En dan liefst bonnen die niet vervallen of lang geldig zijn. Naast de bekende vouchers van Bongo, kan je ook een abonnement geven op een online krant of magazine, Netflix, een fitnesscentrum enzovoort. Ook dit cadeau kan je persoonlijker maken door het zelf te creëren. Geef bijvoorbeeld een wenskaart waarmee je een belofte maakt. Denk aan een voucher waarmee je een heel weekend je diensten als babysitter aanbiedt.

Mooi meegenomen

Zoals ik al zei: de beste niet-materiële cadeaus geven plezier in de vorm van ervaringen. En wat nog mooier is: soms kan je meegenieten door de ervaring samen te beleven. Je toont dan dat je graag tijd maakt voor je vriend of vriendin. Tijd voor een lijstje.

Breng eens een bezoekje aan…

 • een schoonheidssalon voor een gezichts- of lichaamsbehandeling
 • een wellness-center voor een massage op lichaamsdelen naar keuze
 • een ‘tasting’ (van wijn, whisk(e)y, … thuis of op locatie)
 • een bioscoop
 • een workshop of cursus (bv. avondlessen in koken, schilderen of een vreemde taal)
 • een optreden van zijn/haar favoriete band of artiest (die uitzonderlijk in het land is)
 • een pretpark
 • een museum
 • een luchtballon
 • een subtropisch zwembad
 • een skydiving
 • een bungalow voor een weekendje in een familiepark

Geld uit het hart

Ten slotte is er nog geld; cash of overgeschreven. Niet het meest originele cadeau. Tenzij je er meteen een bestemming aan geeft. Bijvoorbeeld als je het doneert aan een goed doel dat je vriend of vriendin steunt. Of als je het geld mooi vouwt in origami-stijl. Mogelijkheden genoeg: harten, bloemen, vogels, … (Zie boven en onder deze tekst.) Ik daag je uit!

bloem uit geld
geldgeschenke.de

 

2 gedachten over “Cadeau-ideeën voor minimalisten”

 1. Mooi artikel. Ik haal er meteen enkele tips uit voor de praktijk.
  Onlangs bewlisten we samen te leggen voor een juf. We wilden geen bon geven maar beslisten geld te geven. Ik verpakte het in een landkaart geplooid tot een envelop. Met een mooi ringetje door de punt en een touwtje door het ringetje. Binnenin een tekst om haar te bedanken voor een leerrrijk jaar en haar een geweldige vakantie te wensen.
  De juf vond het een origineel geschenk 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.