Mijn 10 populairste blogposts van 2017

Mijn tien populairste blogposts van 2017

Wist je dat er al 174 blogposts van mij op deze blog staan? Ik vroeg me af welke van 2017 de populairste zijn. Hieronder vind je een top 10. Om de spanning erin te houden, begin ik bij nummer 10 en eindig ik met nummer 1. Veel leesplezier!

10. Lynnks #5

Hou jij van taal? Ben je blogger, schrijver, copywriter, communicatiemedewerker, taalkundige of nog een andere woordkunstenaar? Dan is deze verzameling Lynnks echt iets voor jou.

9. Minimalisme of essentialisme? Over eenvoud en prioriteiten

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik graag inspiratie haal uit minimalisme. Onlangs ontdekte ik ook essentialisme. Dit lijkt erg veel op minimalisme. Maar wat is dan precies het verschil? Ik ging op zoek naar het antwoord.

8. DIY/knutselen/kunst: hoe begin je eraan?

Heb je zin om iets creatiefs te doen? Dan hoef je tegenwoordig niet ver te zoeken naar ideeën. “Maar hoe begin ik aan een kunst- of knutselwerkje?” vroeg een lezer mij. “Ik vind het moeilijk om te starten.” Heb jij dat soms ook? Lees dan verder voor mijn tips.

7. Geen verantwoording

Ik zou deze blogpost kunnen beginnen met “Sorry dat ik de laatste tijd zo weinig publiceer.” Maar dat doe ik niet. Want ik vind dat ik geen sorry hoef te zeggen. Ik leg je uit waarom.

6. Ish Ait Hamou: “Verhalen kunnen mensen veranderen”

Als journaliste heb ik de afgelopen jaren heel wat fijne interviews mogen afnemen. Een van de leukste was dat met de bekende Vlaming Ish Ait Hamou. Maak kennis met de jongeman die gelooft in de kracht van verhalen.

5. Omdenken

Ik wilde graag wat meer weten over ‘problem solving’. Daarom las ik het boek ‘Huh?! De techniek van het omdenken’ door Berthold Gunster. Het beschrijft 15 strategieën om problemen op te lossen door ‘om te denken’.

4. Mijn portfolio van fotografie (2012-2017)

In deze blogpost kon ik jullie eindelijk mijn fotoboek tonen dat ik maakte met Fotofabriek. Ik ben er zo blij mee! Ben je benieuwd naar het boek en mijn ervaring met de website? Lees dan snel verder.

3. Creatieveling #7: sofiestift

Heb je ooit gehoord van ‘blackout poems’ of stiftgedichten? Op Instagram ontdekte ik iemand die hierin erg bedreven is: sofiestift. Onlangs bracht ze haar eerste dichtbundel uit. In een kort interview vertelde ze mij hoe die er gekomen is.

2. Wat betekent het om blogger of schrijver te zijn?

Wie studeert, is een student. Wie leest, is een lezer. Maar is iedereen die (af en toe) blogt dan meteen een blogger? En hoe zit het met wie (af en toe) schrijft? Is die een ‘echte’ schrijver? Laten we nog eens wat filosoferen.

1. Kabas: Ecologische producten zonder verpakking

Kabas, de eerste verpakkingsvrije winkel in Mechelen opende dit jaar zijn deuren. Ik was op de opening en maakte een kort verslagje.


Welke van mijn blogposts zijn jouw favorieten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.