Kabas: Ecologische producten zonder verpakking

dsc_0799

Eindelijk is het zover. Groene Mechelaars hebben er lang naar uitgekeken. Dit weekend opende de eerste verpakkingsvrije winkel in onze stad: Kabas. Ik was op de opening en maakte een kort verslagje.

dsc_0803

Hoe werkt de winkel? Kabas legt het uit als volgt. “Om verpakking te minimaliseren, kopen wij producten aan in bulk en verdelen die in onze dispensers. Dat zijn een soort van kokers waaruit je een zelf gekozen hoeveelheid voeding kan ‘tappen’. Dit met behulp van zogenaamde containers: bokalen, zakken of doosjes die je zelf meeneemt, maar die ook in de winkel verkrijgbaar zijn. De nadruk ligt dus op het product dat je koopt en niet meer op de verpakking errond. Want die is duurzaam en herbruikbaar! (…) Kortom: je betaalt niet voor de verpakking maar kiest voor een eerlijke prijs voor de voeding!”

dsc_0809Naast droge voeding verkoopt Kabas ook groenten, fruit, brood, kruiden, losse thee en verse voeding zoals kazen en broodbeleg. Je kan in de winkel ook terecht voor spullen voor het huishouden en de badkamer.

dsc_0815
Op de opening kregen alle klanten een lekkere wafel, gemaakt met spelt en de zoetstof kokosbloesem. Een verrassend lekkere snack.

dsc_0823
Kabas verkoopt ook een aantal boeken voor wie (vaker) vegetarisch en/of ecologisch wil leven.

De winkel is niet groot, maar biedt veel meer dan ik had verwacht. Je kan er makkelijk alle ingrediënten vinden voor een lekkere maaltijd. Mis je toch nog een product? Stuur dan je suggestie naar hallo@dekabas.be.

Meer info: www.dekabas.be

Ben jij al eens in een verpakkingsvrije winkel geweest?

Advertenties

8 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s