De 5 hoogtepunten van Malta en Gozo

Malta - kust

foto door Lynn Claerhout

Wie in Europa de zon opzoekt, gaat vaak naar warme oorden als Spanje, Portugal of Italië. Maar in Zuid-Europa ligt ook een klein paradijs dat vaak vergeten wordt: de eilanden van Malta.

Vorige week waren wij er voor het eerst op vakantie. Het land heeft ons aangenaam verrast. Graag deel ik met jullie onze vijf favoriete uitstappen.

1. Valletta

Saint John's Co Cathedral in Valletta, Malta

foto door Lynn Claerhout

Op nummer één staat de Maltese hoofdstad Valletta. Deze stad is een mix van moderne en traditionele invloeden. Een van de mooiste gebouwen is de Saint John’s Co Cathedral. Langs buiten ziet het eruit als een saaie kerk. Maar binnenin vind je letterlijk een goudmijn. Normaal bezoek ik geen kerken, maar deze is op zijn minst gezegd indrukwekkend. Het is één groot kunstwerk dat allerlei kleinere kunstwerken inhoudt, onder andere de talrijke gouden decoraties en een aantal schilderijen van Caravaggio.

2. Gozo

het eiland Gozo

foto door Lynn Claerhout

Ten westen van het hoofdeiland ligt het Maltese eiland Gozo. Dit is maar een derde van de oppervlakte van het hoofdeiland. Het is landelijker en dus rustiger. Gozo is bekend om zijn kant en wol. Je vindt er natuurlijk ook veel andere Maltese specialiteiten, zoals producten van lokale vruchten en typische kruiden. Wij beklommen een hoog uitzichtpunt en genoten van het panorama.

3. Mdina

Stadspoort Medina, Malta

foto door Lynn Claerhout

Mdina is de oude hoofdstad van Malta. Deze historische stad is een van de mooiste op het eiland. Ik hou van de romantische middeleeuwse straatjes. Ze hebben iets mysterieus.
In Mdina wonen maar vierhonderd mensen. Dat is minder dan het aantal toeristen dat er dagelijks komt. Maar ondanks de populariteit van het stadje, is het er stil. Mdina wordt dan ook de “stille stad” genoemd. Heerlijk om rustig door te kuieren en te relaxen op een terrasje.

4. Harbour cruise

Uitzicht vanuit Valletta, de hoofdstad van Malta

foto door Lynn Claerhout

Vanuit het vasteland vertrekken elke dag boten naar verschillende havens. Op zo een boot krijg je een prachtig zicht op de omgeving. Wij deden de “Grand Harbour Cruise”, een tocht langs Valletta en de omgeving (Vittoriosa en Conspicua).

5. Marsaxlokk

Boten in een Maltees vissersdorpje

foto door Lynn Claerhout

Ten slotte is er het vissersdorpje Marsaxlokk. Iedere zondag is er een traditionele markt met voeding, kleding en allerlei souvenirtjes. Tussendoor kan je net als in elke stad of dorp rustig genieten op een terrasje, met uitzicht op de haven.

Ben jij al in Malta geweest of zou je er graag eens naartoe gaan?
Voor wie geïnteresseerd is, kan ik nog wat extra informatie en reistips geven. Laat maar weten!

4 gedachten over “De 5 hoogtepunten van Malta en Gozo

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.