‘The Happiness Project’: Haal nog meer uit je leven

The Happiness Project - Gretchen Rubin
Ik doe bijna nooit impulsaankopen, maar ‘The Happiness Project’ belandde toch wel heel snel in mijn digitaal winkelmandje. Alweer een boek over geluk, ja. Maar dit boek is anders; ik beloof het. Dit is geen zelfhulpboek. Het gaat er dus niet van uit dat je ongelukkig bent. Schrijfster Gretchen Rubin onderzoekt hoe ze het beste uit haar leven kan halen. Het boek illustreert het project van een wijze vrouw.

“Wat wil ik eigenlijk in mijn leven? Is dit het?” Gretchen vertelt hoe ze plots haar leven in vraag stelt. Ze voelt zich wel gelukkig, maar alles kan beter. Ze verliest het contact met vrienden, wordt snel boos en heeft last van melancholie, onzekerheid, en schuldgevoelens.

Twaalf maanden, twaalf thema’s

Hoe kan ze haar leven verbeteren? Daarvoor gaat Gretchen op onderzoek. Ze start een project van twaalf maanden met elk een eigen thema: energie, huwelijk, werk, ouderschap, vrije tijd, vriendschap, geld, spiritualiteit, boeken, mindfulness, attitude en geluk.

Geen wijzend vingertje

Wat vind ik zo leuk aan het boek? Gretchen zegt niet wat de lezer moet doen. Ze zegt wel wat er volgens onderzoek goed zou werken. Maar ze klinkt niet belerend, zoals vele auteurs van geluksboeken wel zijn.

Doe het zelf

Achteraan in het boek staat uitgelegd hoe je je eigen geluksproject kan starten. Je kan daarbij zelf bepalen wat je in je leven graag zou verbeteren. Op haar website vind je een invulformulier met de voornemens van Gretchen. Dit kan je printen of gebruiken als voorbeeld om zelf iets op te stellen.

Honger naar meer?

Het boek is geschreven in het Engels en vertaald naar het Nederlands. Ik kocht de Engelstalige paperback voor maar 6,99 euro. Op de website van de schrijfster vind je een gratis podcast, tips en nog veel meer leuks.

Heb jij dit boek al gelezen? Zou je het project zelf eens proberen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s