“Wat hebben we vandaag geleerd?”

Stack of books

Veel Vlamingen zuchten diep wanneer ze deze vraag horen: “Wat hebben we vandaag geleerd?” De belerende stijl van Piet Huysentruyt kan niet iedereen bekoren. Maar zijn vraag is eigenlijk wel interessant. Want we leren elke dag nieuwe dingen. Of het nu kennis, ervaring, inzichten of vaardigheden zijn. We staan er alleen niet altijd bij stil.

Vandaag heb ik nieuwe ervaringen opgedaan met sociale media. Ik leer iedere dag iets bij over de psychologie erachter. Dat vergroot mijn kennis over marketing. En door naar het werk te gaan heb ik mijn sociale vaardigheden geoefend. Ook na het werk heb ik nieuwe dingen geleerd. Ik ben een heel interessant boek aan het lezen over geluk. Het geeft me (wetenschappelijke) inzichten over productiviteit en efficiëntie.

Normaal zou ik hier niet lang bij stilstaan. Ik vertel ’s avonds wel eens aan mijn man dat ik iets interessants gelezen heb. Tussen de soep en de patatten. Maar daarna is het besef al gauw verdwenen. Nochtans maken die kleine beetjes samen een groot verschil. Of je ze nu bewust of onbewust in je opneemt. Is dat niet fantastisch?

Je voelt mijn vraag waarschijnlijk al aankomen: Wat heb jij vandaag geleerd?

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s