Curieuzeneuzemosterdpotten

Nieuwsgierigheid als gave

Unlocked door Håkan Dahlström CC Flickr
Håkan Dahlström / CC Flickr

Er zijn zo van die mensen die alles willen weten. ‘Curieuzeneuzemosterdpotten’, zoals we ze in Vlaanderen noemen. Voor hun omgeving kunnen ze heel vervelend zijn. Maar eigenlijk hebben die mensen een gave. Nieuwsgierig zijn is vaak een eigenschap van creatieve geesten. Want wie honger heeft naar nieuwigheden, heeft meer kans om nieuwe dingen te produceren.

Uitdagingen

Wat is nieuwsgierigheid precies? Nieuwsgierige mensen zijn leergierig en houden van nieuwe ervaringen. ‘Novelty-seekers’ heten ze in het Engels. Ben jij altijd op zoek naar uitdagingen? Hou je van verrassingen? Leer je graag bij? Dan ben jij een ‘novelty-seeker’. De kans is groot dat je avontuurlijke hobby’s hebt of graag naar exotische oorden reist. Misschien ben je wel blogger of journalist.

Creativiteit

Wat heb je er nu aan om nieuwsgierig te zijn? Zoals ik al zei, heb je meer kans om creatief te zijn. Maar waarom zou je creatief willen zijn? Samen met vele wetenschappers ben ik ervan overtuigd dat creativiteit voor iedereen van pas komt. Niet enkel voor mensen met creatieve beroepen of hobby’s. Creativiteit helpt je namelijk om problemen op te lossen en situaties te verbeteren.

Ontdekkingen

Klinkt het allemaal wat vaag? Dat is het ook. Vaak zal je niet meteen resultaten zien van je nieuwsgierigheid. Maar op lange termijn zal je meer ontdekken. Wees voortaan dus wat meer open voor nieuwe dingen. Wie weet vind je de oplossing voor een probleem waar je al lang mee zit. Vergeet dan niet om je ervaring te delen. Ik ben namelijk nieuwsgierig naar wat je gevonden hebt!

Advertenties

6 gedachtes over “Curieuzeneuzemosterdpotten

 1. Curieuzeneuzemosterdpotten is echt het mooiste woord wat ik in tijden gelezen heb, dankjewel daarvoor!
  Nieuwsgierig ben ik zelf zeker, ik vind het heerlijk om TEDtalks te kijken en boeken te lezen over nieuwe onderwerpen, het is zo leuk om nieuwe dingen te leren!

  Liked by 1 persoon

 2. Quote: “Uitdagingen

  Wat is nieuwsgierigheid precies? Nieuwsgierige mensen zijn leergierig en houden van nieuwe ervaringen. ‘Novely-seekers’ heten ze in het Engels. Ben jij altijd op zoek naar uitdagingen?”

  The T in the first ‘novelty-seekers’ is missing. Just saying.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s