Goed nieuws #3: van bloemen tot naakt in de stad

Bloemencorso Zundert
Beeldarchief Stichting Bloemencorso Zundert

Omdat de actualiteit vaak deprimerend is, begon ik een rubriek met goed nieuws. Geniet van deze hoopvolle, enthousiasmerende en interessante verhalen.

Indrukwekkende bloemensculpturen

Het Nederlandse Zundert houdt jaarlijks een bloemencorso (zie foto hierboven). Het is een parade van wagens met reusachtige beelden uit bloemen. Duizenden vrijwilligers werken maandenlang aan een twintigtal wagens. Met prachtige resultaten, als je ’t mij vraagt.

Julie Natuurlijk

“Toen Julie Van den Kerchove tijdens haar studies kampte met gezondheidsproblemen, besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien. Vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke en onbewerkte ingrediënten”, schrijft de uitgeverij Lannoo. Julie creëerde haar eigen recepten en bracht die uit in een boek van 192 pagina’s. ‘Julie Natuurlijk’ (24,99 euro) is nu te koop in de winkel en online. Een aanrader voor wie rauw, gluten- en zuivelvrij, vegetarisch en met natuurlijke suikers wil koken.

Foute Vrienden

Ze zijn terug! Vanaf zondag 13 september kunnen we weer genieten van foute humor. Het programma begint om 20.35 uur op 2BE.

Mechelen in een ecologisch jasje

Op 11 oktober vindt in Mechelen een festival plaats rond ecologische kleding. De stad daagt ontwerpers uit om te bewijzen dat ‘eerlijk’ niet ‘saai’ betekent. Ik ga zeker een kijkje nemen. (Mechelen.be/m-fair)

Vier dapperen gaan uit de kleren om positief zelfbeeld te promoten

Op de Gentse Korenmarkt trokken vier vrijwilligers van de organisatie ‘Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa’ hun kleren uit. “Wij zijn allemaal OK” is de boodschap die ze verspreidden. Ze willen en positief zelfbeeld promoten om eetstoornissen tegen te gaan. Geblinddoekt gingen ze in de regen staan en nodigden ze voorbijgangers uit om “OK” te schrijven op hun ontblote lichaam. Dapper en ontroerend. (Knack Weekend)

Zin in meer goed nieuws? Abonneer je dan op deze blog! Voer rechtsboven je e-mailadres in en krijg nieuwe berichten in je mailbox.

In deze reeks verschenen ook Goed nieuws #1 en Goed nieuws #2.

Advertenties

Een gedachte over “Goed nieuws #3: van bloemen tot naakt in de stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s