De 10 schoonheidsgeboden: Mooi vanbinnen en vanbuiten

Japanse kerselaar
Mooi zijn kan op allerlei manieren. Vaak gebruiken we make-up om goed voor de dag te komen, maar make-up is niet alles. Dit zijn mijn tien geboden voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.

1. Bovenal bemin jezelf

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: Schoonheid zit vanbinnen. Wie van zichzelf houdt, straalt meer dan wie zich niet goed voelt in zijn of haar vel. Zorg dan ook goed voor jezelf: Neem voldoende vrije tijd, drink veel water en zorg ervoor dat je goed slaapt.

2. Wees een beetje ijdel

Een beetje ijdelheid kan nooit kwaad. (Een beetje zeg ik wel.) Heb je mooi haar, wees er dan trots op. Ben je gezegend met een prachtig paar ogen, zet ze dan eventueel in de kijker door ze te accentueren met make-up. Want daar dient make-up voor: je troeven benadrukken.

3. Heilig steeds je natuurlijke schoonheid

Trek de aandacht naar je sterke punten. Ben je niet blij met je neus? Leid dan alle ogen naar je borsten. Geen kat die nog zal kijken naar je neus. Heb je ook geen mooie borsten? Dan zal er wel een ander lichaamsdeel mooi zijn. Vraag desnoods aan een vriend(in) wat hij of zij mooi vindt aan jou en accentueer dat met je kleding, accessoires of make-up.

4. Beautyblogs zul je beminnen

Geen idee hoe je je neus kan accentueren? Daar zijn beautyblogs voor. Tegenwoordig verschijnen ze als paddenstoelen uit de grond, dus op elke vraag vind je wel een antwoord. En als de vraag nog niet gesteld is, kan je die altijd zelf stellen. Bloggers houden van interactie met hun volgers.

5. Overdrijf niet

Het is niet omdat beroemdheden elke dag rondlopen met valse wimpers, dat jij dat ook moet doen. Er is een grens aan het benadrukken van je natuurlijke schoonheid, ook al is die subjectief.

6. Vergelijk jezelf nooit met anderen

Je wordt niet gelukkiger van jezelf te vergelijken met anderen. Zoals het volgende boeddhistische citaat zegt: “A flower does not think of competing to the flower next to it; it just blooms”. Wees blij met wat je hebt.

7. Vlucht de negativiteit

Iedereen heeft problemen. Sommige kunnen opgelost worden en andere niet. Blijf niet bij de pakken zitten als je er iets aan kan doen. Als je negatieve mensen of ervaringen uit je leven kan verwijderen, doe dat dan. Gaat dit absoluut niet, aanvaard dan je situatie. Het helpt niet om te tobben over iets waar je niets aan kan doen.

8. Ban rookwaren en alcohol

Ben je nu al bang om ouder te worden? Mijd dan vooral sigaretten en (een teveel aan) alcohol. Beide kunnen zorgen voor rimpels en een minder frisse look.

9. Glimlach steeds naar iedereen

Iedereen ziet er beter uit met een glimlach op het gezicht. Het kan zelfs zijn dat je je beter gaat voelen als je je lachspieren traint. Bovendien zullen mensen meer geneigd zijn om jou een glimlach terug te geven.

10. Geniet

Schoonheid is overal, maar enkel zij die er oog voor hebben, kunnen het zien. Vergeet dus niet te genieten van de leuke dingen.

Heb jij nog tips voor innerlijke of uiterlijke schoonheid?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s