Monique Lhuillier Fall/Winter 2012-2013

Toen ik dit wandelende vlammetje zag, werd ik razend benieuwd naar de herfstcollectie van Monique Lhuillier voor dit jaar.

De Filipijnse ontwerpster, die vooral bekend is om haar bruidsjurken, showde in februari haar ‘ready to wear’ collectie voor deze herfst en winter op de New York Fashion Week. Ze trad uit haar romantische ‘comfort zone’ en waagde zich aan haar donkere kantjes. De romantische toets bleef wel aanwezig in stoffen als tulle, zijde en organza; het stoere kwam uit het leder, metaalkleuren en doorkijkstoffen. Zoals altijd waren de silhouetten erg vrouwelijk, net als de torenhoge Manolo Blahniks. Er wordt al druk gespeculeerd over welke actrice welke jurk zou dragen bij de volgende Oscars en Academy Awards.

De modellen hadden knalrode matte lippen en ‘nude’ ogen. Ze droegen geen mascara, enkel wat shimmery oogschaduw in neutrale kleuren. En als je Lhuillier wil volgen, hoef je het komende seizoen geen bronzer of zelfbruiner te gebruiken. Een bruin kleurtje werd wel gebruikt onder de jukbeenderen om de modellen een slank gezicht te geven. Ook de kapsels waren simpel: De haren waren strak samengebonden in een paardenstaart of los met een zijscheiding. Gel legde het geheel plat en maakte het glanzend.

 

Vandaag raakte bekend dat Lhuillier voor de lente-/zomercollectie van volgend jaar vijftien paar schoenen zal ontwerpen. Het seizoen erna zal ze een volledige collectie lanceren. Wie een paar wil bemachtigen, moet een minimumprijs van 595 dollar neertellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s